Швеция

Евтини полети до Швеция - страната, модел за развитие и условия на живот

Швеция - страната, модел за развитие и условия на живот

Швеция е европейска страна, изминала дълъг път – от яростните и непоколебими викинги, до една развита, социална и добре устроена страна. Дълъг път, който си заслужава да бъде проучен.

Проучете Швеция по-скоро. И не се колебайте защото...

Швеция вече е лесно достъпна. Направете първата стъпка и  резервирайте евтин полет до тази несравнимо интересна страна

Градове в Швеция, които Ви препоръчваме да посетите

Места в Швеция, които предлагаме да посетите

Мечтаете да видите нови земи, да се отпуснете, заобиколени от природа и забавления? Време е да опаковате куфара и да се отправите към Швеция!

Швеция Ви очаква с много природно очарование. Територията на тази скандинавска страна обхваща огромни пространства живописен бряг, изключително красиви скалисти брегове, идилични острови. А има и фиорди, които предлагат неописуеми гледки.

Градовете на Швеция също обещават незабравими приключения. Те са изпълнени със специфична архитектура и притежават неповторим скандинавски чар. В тях може да се насладите на много музеи и галерии, в които ще се запознаете с шведската култура и история. Забележителен е например дворецът Дротнингхолм. Това е частната резиденция на кралското семейство и сред най-популярните забележителности в Швеция.

Друго интересно място в Швеция е Шведският музей на антиките! Ако сте фенове на историята на викингите, това е мястото за Вас. В този музей има редица експозиции, посветени на живота и битките на викингите. Ще можете да разгледате интересни находки като инструменти, мечове, кости, интересни предмети като сандъка „Mästermyr“.

Ако желаете да се поотпуснете и повеселите, в Швеция ще намерите достатъчно увеселителни паркове и SPA комплекси. А ако си падате по адреналиновите забавления, ще имате възможност да се возите на шейни, теглени от хъскита, сред дивата шведска природа. Също можете и да се отдадете на риболов за сьомга.

Ако имате възможност, посетете някой зимен курорт на Швеция. Скандинавия е много популярна със своите ски курорти, които оставят неизличими впечатления от зимните спортове.

Особена гордост на Швеция е столицата на страната – Стокхолм. Градът е построен върху реки, заобиколен е от заливи и е осеян със сгради с уникална архитектура.

Интересна е Старата част на Стокхолм (Стар град или Gamla Stan), изпълнена с много исторически забележителности и спиращи дъха гледки. Сред най-посещаваните забележителности в Стокхолм е закритата арена Ериксон Глоуб. Това е най-голямата сферична сграда в света и в нея се провеждат грандиозни концерти, спектакли и спортни мероприятия. От Ериксон Глоуб може да се насладите гледки към Стокхолм от „птичи” поглед.

Швеция е наистина невероятна страна и личи, че е изминала дълъг път. Във всичко има история, специфична култура, уникален стил. Затова...

Резервирайте се евтин полет до Швеция и с малко разходи се насладете на страната, модел за развитие и условия на живот.

Swedish
k
SEK
GMT +01:00