Условия

1. Билет

1.1. Платен билет важи като документ за превоз на пътници и багаж, към даден превозвач, който извършва превози.

1.2. Пътникът трябва да предостави билета на превозвача или друг оторизиран орган при поискване. Пътникът трябва да носи билета по време на пътуването ако билета не е заменен с друг еквивалентен документ.

1.3. Билетът е валиден само за тези услуги, които са упоменати на билета. 

1.4. Билетът предоставя въздушен транспорт от летище на излитане до летище на кацане. Билетът не е валиден за наземен транспорт между летищата.

1.5. По време на закупуването на билет, пътникът трябва да плати допълнителни летищни такси, ако не е посочено друго.


2. Превозвачът има право да откаже превоза на пътнически багаж ако:

2.1. пътникът наруши нормативните актове;

2.2. пътникът е заплаха или пречи на останалите пътници;

2.3. поведението на пътника представлява заплаха за сигурността на полета, безопасността на други пътници или имуществото на трети лица;

2.4. пътникът откаже да спазва инструкциите на превозвача, неговите служители или на кабинния екипаж;

2.5. пътникът откаже чек-ин;

2.6. пътникът не заплати такси, които се изискват;

2.7. пътникът не предостави валидни документи;

2.8. ако билетът е:

a) повреден;

b) изгубен;

c) ако датата упомената не билета е била променена.

d) ако има съмнение, че лицето е придобило билета по незаконен начин или лице, което фигурира в данните на авиокомпанията и няма право да се възползва от въздушен превоз.

2.9. ако пътникът е се е явил на гишето за регистрация нито на мястото за отвеждане към самолета 

2.10. пътникът не предостави исканата информация 

11.2. багажът не е в съответствие с изискванията на превозвача;

12.2. отказът се основава на друга съществуваща правна норматива;


3. Правила на ЕС за превоз на течности

3.1. От 6ти Ноември 2006 година са валидни нови правила на ЕС за сигурност, за сканиране и превоз на течности. Те се прилагат за всички пътници, излитащи от летища в ЕС до всички дестинации. Това означава, че на местата за проверка на багаж, пътниците ще бъдат проверени за течности, както и за други забранени вещества. Новите правила не Ви ограничават от възможността да закупите течности след направената проверка от магазините в салона за излитане или от борда на самолета.

3.2. Течности (в ръчен багаж, самостоятелно пакетирани до 100 милилитра):

a) вода или други напитки, супа или сироп;

b) парфюм;

c) крем, лосион, масла

d) пяна за бръснене, друга пяна;

e) дезодоранти;

f) паста за зъби, и други спрейове;

g) аерозол;

h) гел за коса, гел за къпане;

i) спирала за очи, течни, кремообразни сенки на прах;

j) подобни материали от течна консистенция.


4. На летището

Задължително:

4.1. Представете всички течности в пунктовете за проверка на сигурността, опаковани в прозрачен плик с цип (Ziplock) (една чанта на пътник);

4.2. Свалете си връхните дрехи (якета, палта и т.н). Те ще бъдат проверени по отделно;

4.3. дръжте ръчния багаж отделно, извадете всички електронни уреди- лаптоп, таблет, телефон и др. Те ще бъдат проверени по отделно. 


5. Разрешено на носите

5.1. Можете да носите повече течности в чекирания багаж. Правилата за течности се отнасят само за ръчния багаж.;

5.2. в ръчния багаж, медикаменти, както и бебешка храна, необходима по време на полета. Може да Ви бъде поискано да докажете, че медикаментите са Ви необходими или ,че храната и напитките са бебеши.

5.3. Ако имате съмнения, преди да полет, консултирайте се с превозвача. Надяваме се на разбиране и сътрудничество с отдел сигурност и персонала на авиокомпаниите.


6. Багаж

6.1. Препоръчваме Ви да прочетете правилата за превоз на багаж на авиокомпаниите. (Моля имайте предвид, че повечето нискобюджетни авиокомпании, не превозват багаж, за повече информация, препоръчваме да се свържете с нас +359 2 491 75 94 или и-мейл info@easyfly.bg. Повечето авиокомпании не носят отговорност за транспортирането на ценни или чупливи предмети. Ако превозвате такива предмети, Ви съветваме да попълните предварително декларация по време вашата регистрация на летището. В случай, че не сте попълнили такава декларация, авиокомпанията не носи отговорност. (приблизително 1,200 евро).

6.2. За безопасността на полета е забранено транспортирането на опасни предмети или експлозиви. За информация easysky.bg  Тел: +359 2 491 75 94 e-mail: info@easyfly.bg  Работно време I-V from 09:00 to 18:00., VI to VII – почивни дни, или митница на летище, ако не сте сигурни дали вашите вещи могат да бъдат превозени.

6.3. Ръчен багаж

6.3.1. Размерът на ръчния багаж обикновено не трябва да надвишава 55x40x20 cm, но всяка авиокомпания определя свои размери за ръчен багаж.  Ако планирате да вземете повече от една вещ с Вас на борда, моля проверете правилата за превоз на багаж на съответната авиокомпания дали позволяват. Ръчния багаж може да тежи от 5 до 10 кг.

6.3.2. Ако не сте напълно сигурни какво е разрешено в ръчния багаж, обадете ни се на телефон +359 2 491 75 94 или и-мейл info@easyfly.bg. Работно време I-V от 09:00 to 18:00. VI-VII - затворено.

6.5 Багаж

6.5.1 Заедно със самолетния билет, можете да закупите допълнителен багаж, който да е в багажното отделение, в случай, че не е включен в цената на билета. Всяка авиокомпания определя собствени цени за багаж. Обикновено пътниците в икономична класа могат да носят до 23 кг безплатен багаж, докато пътниците в бизнес класа до 30 кг багаж. При нискобюджетните авиокомпании, багажът се заплаща. Позволения безплатен багаж можете да видите на самолетния билет.

6.5.2 Изключение правят полети до САЩ, Канада, Далечния Изток или Южна Америка- имате право на един багаж до 23 кг за икономична класа и 2 багажа до 23 кг за бизнес класа. Всяка авиокомпания може да има различни правила за преноса на багаж, така че за актуална информация относно вашия позволен багаж моля свържете се с авиокомпанията, която обслужва вашия полет или се свържете с нас на телефон: +359 2 491 75 94 или по и-мейл info@easyfly.bg Работно време от понеделник до петък от 09:00 до 18:00 Събота и Неделя- затворено 

6.5.3 Ако искате да пренесете много багаж, трябва предварително да се свържете с карго отдела на съответната авиокомпания. Имайте предвид, че един куфар не може да надвишава 23 кг, ако надвиши може да се наложи да пренаредите вашия багаж.

6.5.4 Ако не сте напълно сигурен какво е позволено за чекирания багаж или искате да вземете повече от един куфар, или багажът ще надвиши 23 кг или сте с нестандартен багаж- свържете се с нас по телефон на номер +359 2 491 75 94 или по и-мейл info@easyfly.bg  преди полета или преди да закупите билета.


7. Ryanair багаж

7.1. Ако летите с Ryanair трябва да оставите багажа при гишетата за регистрация.

 7.2. ВАЖНО: Часът, който е на вашата бордна карта е часът, когато трябва да сте на изхода за отвеждане към самолета. Ако закъснявате, авиокомпанията запазва правото си да откаже да Ви допусне до полета. Ако видите, че закъснявате потърсете гишето за регистрация на закъсняващи пътници.

7.3. Ако пътувате само с ръчен багаж, преминете направо към проверката за сигурност.

7.4. Ръчният багаж при Ryanair е безплатен. Не трябва да надвишава 10 кг. С максимално допустими размери 55 x 40 x 20 cm. Може да носите в себе си един багаж и малка чантичка с размери до 35 x 20 x 20 cm, която не се претегля. Всичко, което закупите от duty-free магазините, трябва да се побира във вашия ръчен багаж. Откакто Ryanair може да помести само 90 броя ръчен багаж, Вие можете да бъдете помолен да оставите ръчния си багаж в багажното отделение на самолета. Няма да бъдете таксуван допълнително, но ще получите багажа си на лентата за багаж. В салона на летището.

7.5. В ръчния багаж не трябва да има запалими и остри предмети ( ножове, козметични ножици и пили и други подобни) и течността да не надхвърля 100 мл. 

7.6. Максимум един багаж с размериe 0.81 m висок; 1.19 m широк; 1.19 m дълъг, с тегло до 20 kg.


8. Wizzair багаж

8.1. ВНИМАНИЕ: Авиокомпания Wizzair разрешава ръчен багаж с не по-големи размери от 42x32x25cm (багажът трябва да се побира под седалката пред вас), тежестта на багажа не се мери.

8.2. Wizz Air предлага избор на два вида ръчни багажа, но всеки пътник трябва да носи само един брой ръчен багаж.

8.3. Голям ръчен багаж (заплаща се допълнително): Ако ръчният би багаж е по голям от малкия ръчен багаж, но не надвишава 56 x 45 x 25 cm, може да го вземете срещу такса. Той трябва да се събира в багажното отделение в салона на самолета.

8.4. Ако ръчния багаж надвишава допустимите размери или тегло, трябва да го регистрирате като чекиран багаж и ще ви бъде начислена такса.

8.5. Регистриран (чекиран) багаж.

8.6. Имате право на един багаж с максимални размери: ширина 1,499 m височина: 1,194 m дължина: 1,715 m, не по тежки от 32 кг.

8.7. Важно: Часът написан на бордните карти е часът когато трябва да сте на изхода за отвеждане към самолета. Ако сте закъснели, авиокомпанията си запазва правото да Ви откаже достъп до самолета.


9. Списък със забранени вещи

Пътниците нямат право да носят следните продукти на борда на самолета:

9.1. Запалки и оръжия или предмети, които могат да стрелят или да причинят повреда или изглеждат като тях:

a) всички огнестрелни оръжия и техните съставни части;

b) запалки;

c) революционните boom and nail пистолети;

d) оглушителни или шок устройства, пръчки експлозив, балистични оръжия и др. 

e) всички видове оръжия играчки;

f) остри или заострени предмети, които могат да бъдат използвани като оръжия и които могат да причинят контузия

g) брадви, копия, ледокопи, щеки и т.н.;

h) заострени ножици с остриета над 6 cm дължина, всички видове ножове, включително самобръсначки и ножчета (с изключение на самобръсначките с  затворени остриета);

i) занаятчийски инструменти, които могат да се използват като оръжие, например., скалпели, отвертки, бормашини, клещи, ножове и др.

9.2. Притъпени предмети. Всеки тъп инструмент, способен да причинява вреда:

a) всички видове тояги и пръчки; Кану каяк гребла, скейтбордове и т.н .;

b) бойни оръжия, като нунджако и други.

9.3. Експлозиви и леснозапалими материали, взривни устройства / техните съставни части - всяко взривно вещество или силно запалими материали могат да представлява риск за здравето на пътниците и екипажа или безопасността на имуществото на въздухоплавателното средство:

a) боеприпаси, взривни глави, детонатори и детонаиращи кабели, взривни вещества и взривни апарати и др; 

b) мини, гранати, фойерверки, други пиротехнически уреди, амуниции, искри и т.н.;

c) гас и контейнери с гас-пропан бутан, сгъстен кислород;

d) запалими течности (пълнещи се запалки, аерозоли, бои);

e) алкохолни напитки над 70% алкохол.

9.4. Химически и токсични вещества - всяко химическо или токсично вещество, което може да доведе до риск от пътниците и екипажа за здравето или безопасността на въздухоплавателното средства или имущество:

a) киселини и алкалоиди, (т.е. корозионни вещества) или избелващи гелове и т.н.;

b) осакатяващи или парализиращи спрейове- пепър спрей, сълзотворен газ и др. ;

c) отрови или инфекциозни биологични рискови материали - заразена кръв, бактерии, вируси, и така нататък; 

d) радиоактивни материали;

e) предмети, които предизвикват спонтанно запалване.

Правила и условия

Промяна на дата, име, условия за пренос на багаж, са правила определяни от Авиокомпанията. Когато резервирате/ купувате билет, моля прегледайте правилата на съответната Авиокомпания.

Когато резервирате самолетен билет, следвайте инструкциите на резервационната система. Самолетния билет ще бъде изпратен до вашия и-мейл. Ако имате въпроси, моля свържете се с нас по телефон или и-мейл.

След като заплатите самолетния билет, ще получите потвърждение на и-мейл веднага след като получим и потвърдим сумата.

След закупуване на билета, правилата на Авиокомпанията влизат в сила.

Според нашите правила и условия и в степента, позволена от закона, можем да носим отговорност само за преки щети или загуби, които сте получили в следствие на наша грешка при обслужване. Размерът на възстановяване на щети е ограничена до сумата на Вашата резервация.

Оригиналните Литовски правила и условия могат да бъдат преведени и на други езици. Преведеният текст се разглежда като услуга за посетителите на сайта и не е професионален превод. Не можете да разчитате на него, за да защитите правата си. В случай на несъответствие между съдържанието на тези Правила и Условия или тълкуванието на превода, Литовската версия ще се счита за валидна във всички случаи, тя е неоспорима и финална. 

Ако някое от тези Правила и условия, е или стане невалидно или неприложимо, останалите, остават валидни и трябва да се съобразите с тях. В този случай, неприожимото, остава валидно за максималния период, позволена от приложимото законодателство в тази област, и трябва да приемете подобна неправилно, невалидна или неприложима част, в съответствие с тези Условия за съдържанието и целите.


Ако имате оплакване, твърдят документи в подкрепа на неговата валидност трябва да бъдат изпратени по електронна поща: info@easyfly.bg. Претенциите са изследвани в съответствие със законите на Република Литва.

Ако имате оплакване, трябва да подадете жалба, в която е документирана валидността на оплакването, жалбата трябва да се подаде по електронен път, чрез и-мейл на info@easyfly.bg Жалбите се разглеждат според законите на Република Литва.